Duurzaam en passief bouwen

Meer en meer raakt de mensheid zich ervan bewust dat we te weinig zuinig omspringen met onze aarde. Ook wij zijn ons hiervan terdege bewust. Op dit moment zijn we bezig om het duurzame bouwen door te voeren in onze organisatie.

Een duurzaam gebouw moet idealiter:

  • energie besparen
  • (schaarse) materialen besparen
  • water besparen
  • een gezond binnenmilieu hebben
  • weinig hinder opleveren wat betreft licht, geluid en dergelijke
  • niet tot vervuiling leiden, zoals bijvoorbeeld CO2-uitstoot
  • uit materialen bestaan die men kan hergebruiken

 

Tevens zijn we op dit moment bezig met de ontwikkeling van een passief huis. Een passiefhuis is een zeer energiezuinige woning gericht op een goed winter- en zomercomfort. De warmteverliezen zijn er door een doorgedreven isolatie en perfecte kierdichting zo beperkt, dat er slechts een zeer kleine energievraag voor verwarming en koeling nodig is. Met het vermogen van een strijkijzer (1.000 à 2.000 W) blijft een passiefhuis s’winters warm. Het totale energieverbruik van een passiefhuis is gemiddeld 75 procent lager dan een traditionele nieuwbouwwoning.

Tijdens het grootste deel van het jaar kan de woning op kamertemperatuur blijven zonder een klassiek verwarmingssysteem te gebruiken. Bij de meest extreme buitencondities is er echter wél een actieve verwarmingsbron nodig. Die is echter zeer klein. De warmtevraag kan bijvoorbeeld opgevangen worden door het plaatsen van een kleine radiator of convector in de leefruimte of badkamer. Aangezien er dus bijna niet meer actief wordt verwarmd, spreekt men van een "passief" gebouw of "passiefhuis".

Meer informatie of een afspraak maken?
Neem vrijblijvend contact op!

Zijlstra Bouw B.V.
It Koartlân 1
9041 VB Berlikum
T: 0518-462063
E: info@zijlstrabouw.nl

Telefoon


Actueel

15-05-2024 Vacature Timmerman/monteur dak- en gevelsystemen
19-01-2018 Zijlstra Bouw B.V. officieel BouwGarant aannemer
30-06-2014 Onze vernieuwde site is online.
14-06-2014   Nieuwe directie
Bouwend Nederland    Bouwend Nederland